تغییر کارگزار ناظر چیست؟

انتخاب کارگزاری توسط سهامداران امری کاملا اختیاری بوده و هر فرد تازه وارد به بازار سرمایه می تواند بین گزینه های موجود در بازار، یک کارگزاری را انتخاب کند و شروع به فعالیت و خرید و فروش توسط آن کند.
در بسیاری از موارد سهامداران در ابتدای ورود به این بازار ممکن است تا بدون تحقیق و کسب اطلاعات کافی اقدام به انتخاب یک کارگزاری کنند و بعد از مدتی از انتخاب خود پشیمان شده و از خدمات آن ناراضی بوده و در این حین به فکر تغییر کارگزاری خود می افتند تا معاملات خود را در کارگزاری دیگری انجام دهند و از گزینه تغییر کارگزار ناظر استفاده می کنند.
دلایل تغییر کارگزاری
امروزه با توجه به افزایش سهامداران و ورود افراد زیادی از جامعه به این بازار، کارگزاری های زیادی با اختلال در سرویس دهی به مشتریان خود مواجه شده اند و این اختلال گاهی باعث ضرر های سنگین برای مشتریان شده و آنهارا وادار به انتخاب کارگزاری دیگری کرده است.
حتما پست مقابل رو ببین » لیست همه کارگزاری ها
البته علاوه بر سرعت ثبت سفارش و معامله، گزینه ها و دلایل با اهمیت دیگری نیز وجود دارند که سهامدار را ترغیب به تغییر کارگزاری خود و کوچ کشی به سمتی دیگر کنند که می توان از تخفیف در مالیات هر معامله به عنوان مهمترین آن نام برد که شما با با فعالیت در بخش هایی همچون باشگاه و شرکت در مسابقات حتی تا 25 درصد از تخفیف در مالیات هر معامله برخوردار شوید که این تخفیف در معامله های سنگین بسیار ویژگی با اهمیتی می باشد، و دلایل دیگری همچون پشتیبانی قوی و خدمات خرید خودکار عرضه اولیه و حساب آن در روزهای بعد و نرم فزاری با رابط کاربری آسان نیز در این امر بسیار تاثیر گزار هستند.
برای ثبتنام در کارگزاری دیگر کافیست تا فقط احراز هویت کارگزاری جدید را انجام دهید و با توجه به داشتن کد بورسی نیازی به ثبتنام در سایت سجام نیست و صرفا احراز هویت و پرکردن فرم ها کفایت می کند. که با اندکی تحقیق در مورد آن کارگزاری می توانید در صورت امکان از خدمات حضور در محل آن کارگزاری نیز استفاده کنید.
خوبه که درمورد انواع وضعیت نمادهای بورسی اطلاعات داشته باشی » انواع وضعیت نمادها در بورس
نحوه معامله و سرنوشت دارایی ها بعد از تغییر کارگزار ناظر
بعد از ثبتنام در یک کارگزاری دیگر شما می توانید بصورت همزمان اقدام به معامله سهام خود توسط هر 2 کارگزاری کنید و اتفاق مهم این تغییر این هست که وقتی شما توسط کارگزاری جدید قصد فروش سهمی که آن را از کارگزاری قدیمی خریداری کرده اید را دارید باید اول اجازه بگیرید! ولی برای فروش سهم های خریداری شده توسط همان کارگزاری مشکلی وجود ندارد.

برای گرفتن اجازه هم کافی است تا گزینه تغییر کارگزار ناظر را بزنید تا بتوانید معامله خود را انجام دهید و این معامله را توسط کارگزاری جدید خود انجام دهید، که البته این قانون برای حالت برعکس نیز صدق می کند و به این صورت می باشد شما با زدن گزینه تغییر کارگزار ناظر می توانید سهامی که توسط کارگزاری جدید خود خریداری کرده اید را بوسیله کارگزاری قدیمی خود به فروش برسانید.
مشاهده دارایی ها بصورت همزمان در هر کدام از کارگزاری ها بصورت همزمان امکانپذیر می باشد و شما می توانید بیشتر از 2 کارگزاری را نیز برای خود انتخاب کنید و از ویژگی های مثبت هر گزاری بصورت همزمان بهره ببرید، به این صورت که از یک کارگزاری برای خرید عرضه های اولیه خود استفاده کنید و از دیگری برای معامله های آتی و … که البته باید مدیریت و تغییر کارگزار ناظر پی در پی را هم در نظر داشته باشید.
نحوه تغییر کارگزار ناظر در کارگزاری های مختلف
- برای تغییر کارگزار ناظر هیچ نگرانی لازم نیست داشته باشید، چرا که به راحتی می توان این فعل را انجام داد و در تمامی کارگزاری ها نیز بسیار شبیه به هم می باشد.
- ابتدا باید به کارگزاری جدید خود وارد شوید و سپس با زدن گزینه تغییر کارگزار ناظر، سهم خود را در آن جست و جو کنید و با فشردن گزینه “آخرین معامله در این کارگزاری انجام شده” اقدام به وارد کردن سهم به کارگزاری جدید خود کنید.
- انجام این مراحل در اغلب کارگزاری ها به یک صورت می باشد که در غیر این صورت کافیست تا با پشتیبانی کارگزاری خود تماس بگیرید و از آنها کمک بخواهید.
نتیجه گیری
امروزه با توجه به ورود عده کثیری از افراد به بازار سرمایه و حجم معاملات بالا، اغلب کارگزاری های بازار با مشکل کندی و اختلال در سامانه های خود مواجه شده اند که این اختلال ها باعث ناراحتی و نارضایتی سهامداران شده و ضررهای سنگینی را نیز به عده زیادی از آنها وارد کرده هست.
این خدمات ضعیف باعث شده تا عده زیادی از سهامداران اقدام به ثبتنام در کارگزاری دیگری کنند و معاملات خود را از کارگزاری دیگری پیگیری کنند و سوالی که در این میان مورد بحث می باشد سرنوشت سهم های موجود در کارگزاری قدیمی می باشد که به آن می پردازیم.
شما بعد از ثبت نام در کارگزاری جدید که صرفا با احراز هویت و داشتن کد سجامی که درگذشته دریافت کرده اید امکانپذیر است، می توانید دارایی های خود در هر دو پورتفو را بصورت همزمان مشاهده کنید و آن را دنبال کنید.
نکته مهم فروش سهم خریداری شده توسط کارگزاری قدیمی می باشد که برای فروش آن از طریق کارگزاری جدید کافیست تا گزینه تغییر کارگزار ناظر را در پورتفو جدید خود بزنید و سپس سهم خود را جست و جو کنید و با زدن گزینه “آخرین معامله در این کارگزاری انجام شده” کار خود را به پایان برسانید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش تصویری ساخت اکانت Premium رایگان در Trading View
آموزش ثبت نام در نکسو (Nexo)
آموزش ثبت نام در کارگزاری پیونکس (Pionex)
آموزش ثبت نام در صرافی اوکی ایکس (OKEX)
آموزش ثبت نام در کارگزاری فیبو گروپ (Fibo Group)
آموزش اتصال روبو فارکس به Meta Trader در ویندوز و تلفن همراه
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام من كارگزاري خودم را از آگاه به بورس بيمه تغيير دادم و تغيير كار گزار ناظر را هم در بورس بيمه انجام دادم ولي در پرتفوي بورس بيمه سهام خودم را نمي بينم