سهامداران حقیقی و حقوقی

اگر به تازگی به بازار سرمایه وارد شده اید، حتما واژه های سهامداران حقیقی و سهامداران حقوقی به گوش تان آشناست. همواره افراد زیادی به صورت روزانه مشغول خرید و یا فروش سهام در بازار سرمایه هستند که از نظر برخی عوامل و از نظر دیدگاه و استراتژی معاملاتی، با هم تفاوت های زیادی دارند. در این مقاله به شناخت سهامداران حقیقی و سهامداران حقوقی و تفاوت های آن ها در معاملات و نگرش های سهامداران حقیقی و حقوقی خواهیم پرداخت. با بورس فا همراه باشید.
مقدمه
در بازار سرمایه، روزانه افراد زیادی مشغول معاملات و خرید و فروش سهام هستند. همه ی این افراد با طی کردن یک سری مراحل اداری و ثبت نام و اخد کد بورسی، پا در عرصه بازار سرمایه نهاده اند. اگر نگاهی به آمارهای روزانه ورود پول به بازار سرمایه در روزهای اخیر بیندازیم، مشاهده می کنیم که روند ورود پول به بازار بورس، همچنان پر رونق است و در یکی دو سال گذشته، مردم توجه ویژه ای به بازار سرمایه در مقایسه با بازار های ارز، سکه، طلا، خودرو و… داشته اند.
سهامداران حقیقی و نحوه فعالیت آنها
سهامداران حقیقی افرادی مثل من و شما هستند که پس از ثبت نام اولیه و طی کردن مراحل اداری، کد بورسی برای آن ها صادر شده و اجازه فعالیت در بازار سرمایه را پیدا میکنند و به جهت منافع شخصی و در حد توان مالی خود، دست به معامله سهام میزنند. سهامداران حقیقی گاهی استراتژی های معاملاتی خاص خود را دارند و با دیدگاه های متفاوت کوتاه مدت و میان مدت دست به خرید و فروش سهام می زنند. همچنین در بین سهامداران حقیقی، افراد با دیدگاه بلند مدت نیز وجود دارد که نسبت به دو دیدگاه قبل تعداد آن ها کمتر است.
همچنین لازم به ذکر است که همیشه در بین سهامداران حقیقی، افراد تازهوارد هم وجود دارند که معمولا دیدگاه شان کوتاه مدت است و میخواهند راه صد ساله را یک شبه طی کنند. چنین افرادی با کوچکترین اصلاح یا منفی وارد صف فروش میشوند و با مشاهده تحرکات مثبت بازار، مجددا در صف خرید سهام قرار میگیرند. اخبار مختلفی که از رسانهها منتشر میشود به سرعت بر رفتار این گونه افراد تاثیر میگذارد. البته در این میان، نوسان گیرها هم وجود دارند که معمولا افراد حرفه ای هستند و به صورت روزانه خرید و فروش میکنند.

این افراد معمولا از هیجانات تازه واردها سودهای خوبی کسب میکنند. همچنین شایان ذکر است که به سهامدران حقیقی، سهامداران خرد نیز گفته میشود.
درمورد حق تقدم خرید سهام در بورس چیزی نمیدونی؟ » حق تقدم خرید سهام در بورس
سهامداران حقوقی و نحوه فعالیت آنها
سهامداران حقوقی و نحوه فعالیت آن ها در بازار سرمایه با سهامداران حقیقی، تفاوت های زیادی دارد. سهامداران حقوقی، گروهی از افراد حقیقی هستند که در کنار هم، یک شخصیت حقوقی مستقل همانند شرکت ها، نهادها و سازمان ها را ایجاد میکنند. پس در واقع سهامدار حقوقی، یک شرکت و سازمان است که پس از طی کردن مراحل قانونی، به چنین جایگاهی رسیده است. پس با این حساب سهامدار حقوقی، یک سازمان است که متشکل از هیئت مدیره، مدیر عامل و… خواهد بود که دارای شماره ثبت، نام تجاری، کد شناسایی، تاریخ ثبت، کد اقتصادی، موضوع کسب و کار یا فعالیت و… میباشد. سهامداران حقوقی دیدگاهی متفاوت نسبت به سهامداران حقیقی دارند.
این سرمایه گذاران چون برای یک شرکت یا موسسه خاص، خرید و فروش میکنند، باید متناسب با استراتژی هیئت مدیره دست به خرید یا فروش سهام بزنند. سهامداران حقوقی معمولا دیدگاه بلند مدتی دارند و حجم زیادی از سرمایه را وارد بازار میکنند. این سهامداران معمولا سهام شرکت ها را در حجم های بالا خریداری میکنند و فعالیت های آن ها اغلب به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم بر روی جهت حرکتی و روند قیمتی سهام تاثیرات فراوانی دارد. سرمایه گذاران حقوقی بسته به موقعیتهای مختلفی که ممکن است در بازار شکل گیرد، معامله میکنند. به طور کلی در بین سهامداران حقوقی یک شرکت، معمولا افراد متخصصی وجود دارند که سهام سایر شرکتها را از لحاظ بنیادی بررسی میکنند و سهم های ارزنده را برای سرمایه گذاری بلند مدت انتخاب میکنند.
حقوقی های منفعت طلب
معمولا در برخی از سهم ها، حقیقی ها گله های زیادی از سهامداران عمده و یا سهامداران حقوقی دارند. سهامداران حقوقی که با پول های کلانی که دارند سهام شرکت ها را خریداری می کنند و در شرکت ها سرمایه گذاری میکنند، به طبع مالکیت بخش قابل توجهی از سهام شرکت ها را در اختیار دارند، گاها به دلخواه خودشان و بدون در نظر گرفتن منافع سهامداران حقیقی، دست به کارهایی میزنند که تنها به سود خودشان است و دودش به چشم سهامداران حقیقی می رود.
برخی از سهامداران حقوقی، در بازار و در شرکتهای کوچک سفته بازی میکنند و یا به خرید و فروش دسته جمعی و یا گروهی روی میآورند؛ یعنی قیمت یک سهم را الکی و بدون توجیه بالا می برند در قیمتهای بالا، سهم را به یکباره به سهامداران حقیقی میفروشند و به اصطلاح سهم را خالی میکنند. سپس بعد از کاهش قیمت سهم، دوباره آن را در قیمت های پائین تر خریداری میکنند؛ به بیان دیگر به دنبال نوسان گیری در سهم هستند که این امر، امری غیراخلاقی محسوب میشود.
حقوقی های دلسوز
در روزهایی که بازار قرمز است و اکثر سهمها منفی میخورند، می بینیم که برخی از حقوقیها دست به حمایت از سهم می زنند و سهام را در قیمت های پائین جمع میکنند و مانع از افت بیشتر قیمت میشوند. معمولا به این افراد، حقوقی های دلسوز و حامی گفته میشود.
در بعضی موارد سهامداران حقوقی نقش بازارگردان را ایفا میکنند و می توانند به روند حرکتی سهم، سمت و سو ببخشند. به بیان دیگر این افراد علاوه بر جهت دادن به قیمتها، میتوانند باعث ایجاد تعادل در قیمتها شوند و از رشد و افت بیش از حد آنها جلوگیری کنند.
نحوه فعالیت آن ها در به تعادل رساندن بازار به این صورت است که در بعضی مواقع، زمانی که سهم مثبت است و فروشندهای در آن نیست اقدام به فروش سهم می کنند و از بالا رفتن بیش از اندازه قیمت سهم جلوگیری میکنند. همچنین در بعضی روزها که همه فروشنده هستند و خریداری برای سهم وجود ندارد، سهام شرکت را در حجمهای بالا خریداری می کنند تا قیمت سهم بیش از اندازه کاهش پیدا نکند و سهامداران آن متوجه ضررهای بیشتری نشوند.

آیا خرید و یا فروش سهامداران حقوقی ملاکی برای ورود یا خروج از سهم است؟
همواره رفتار سهامداران حقوقی زیر ذره بین سهامداران حقیقی قرار دارد. بنابراین مهم است که رفتاری سنجیده و به دور از هیجان از خود نشان دهند. زیرا برخی از افراد حقیقی، رفتار این سهامداران را سرلوحه معاملات خود قرار میدهند. یعنی زمانی که حقوقی ها دست به فروش سهام خود میزنند، این افراد گمان میکنند که حتما حقوقیها از چیزی خبر دارند که دست به فروش سهام زده اند و آن ها از آن بی اطلاع هستند و سریع دست به فروش سهم خود می زنند و یا بالعکس؛
اما تنها خرید و فروش حقوقی ها را نمی توان ملاکی برای خرید یا فروش سهمی قرار داد؛ باید خیلی از عوامل دیگر مانند وضعیت بنیادی سهم، وضعیت بازار آن، نمودار و چارت سهم، ارزش ذاتی آن، مقایسه قیمت فعلی با قیمت ذاتی، وضعیت اندیکاتور های مختلف، تابلوی سهم مورد نظر و… نیز مورد بررسی قرار گیرد. برای مثال ممکن است حقوقیها برای تامین مالی شرکت قسمتی از سهام خود را بفروشند و دلیل فروششان الزاما شرایط و وضعیت بد سهم یا شرکت نباشد. پس به این نکات هم باید توجه کرد.
وضعیت خرید و فروش سهامداران حقیقی و حقوقی از کجا قابل مشاهده است؟
برای مشاهده وضعیت خرید و فروش سهامداران حقیقی و حقوقی یک سهم، میتوانید از طریق پنل آنلاین کارگزاری خود اقدام و سپس اطلاعات مربوط به آن را مشاهده کنید. همچنین میتوانید پس از ورود و جست و جوی سهم مورد نظر در سایت TseTmc.com ، از طریق تابلوی سهم مورد نظر نیز این اطلاعات را دریافت کنید.
نتیجه گیری
خب دوستان در این مقاله سعی شد تا اطلاعاتی درمورد سهامداران حقیقی و سهامداران حقوقی کسب کنیم و درمورد نحوه فعالیت آنها بیشتر بدانیم. هموراه سعی کنید تا با یادگیری و آموزش پا درعرصه مهم بازار سرمایه بگذارید. همواره موفق و پرسود باشید.
سوالات متداول در رابطه با سهامداران حقیقی و سهامداران حقوقی
سهامدار حقوقی دقیقا چه کسی است؟
سهامدار حقوقی با داشتن پول زیاد، حجم زیادی از سهام یک شرکت را در اختیار دارد و تعیین کننده جهت حرکتی و روند قیمتی سهم میباشد؛
سهامدار حقیقی دقیقا چه کسی است؟
سهامدار حقیقی افرادی مثل من و شما هستیم که با حد مشخصی از سرمایه، در بازار بورس فعالیت می کنیم؛
تفاوت دیدگاه سهامداران حقوقی با حقیقی در چیست؟
معمولا دیدگاه سهامداران حقوقی بلند مدتی و دیدگاه سهامداران حقیقی کوتاه مدتی و میان مدتی است؛
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.